Hamas: Saldırı devam ederse ateşkes olmayacak

Hamas: Saldırı devam ederse ateşkes olmayacak

İsrail Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini belirttiği açıklamasından kısa bir süre sonra Refah'a yönelik saldırısını başlatmıştı.

Hamas yetkililerinden Usame Hamdan Salı günü yaptığı açıklamada İsrail'in Refah'taki askeri saldırısının devam etmesi halinde ateşkes anlaşmasının olmayacağı uyarısında bulundu.

Hamdan bu açıklamayı, Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'tan bir heyetin ateşkes müzakerelerine devam etmek üzere Doha'dan Kahire'ye ulaştığı sırada Beyrut'ta düzenlediği bir basın toplantısında yaptı.

Hamdan, "Refah'taki askeri operasyonun, İsrail tarafından gerçekleştirilmesi halinde, bunun (İsrail) ordusu için bir piknik olmayacağını teyit ediyoruz" diye konuştu.

"Top Netanyahu'nun sahasında" diye ekleyen Hamdan, Hamas'ın kabul ettiği son ateşkes önerisinin "halkımızın ve direnişimizin taleplerine yanıt veren asgari düzeyi temsil ettiğini" söyledi.

İsrail güçleri Salı günü erken saatlerde Mısır ile güney Gazze arasındaki ana sınır kapısını ele geçirerek zaten kıtlığın eşiğinde olan Filistin bölgesine giden hayati bir yardım yolunu kapatmıştı.

Hamdan, "Refah sınır kapısı tamamen Mısır-Filistin sınır kapısıdır ve öyle kalacaktır." dedi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.